søndag den 9. oktober 2016

Tveæggede tvillingers stærke kærlighed i gribende dokumentar

På onsdag (12. oktober) kan du se filmen "Blodsøstre" på DR2 klokken 23.00.
Den handler om to tveæggede søstre, der er stærkt knyttet til hinanden på grund af en traumatisk oplevelse i barndommen, og hvis symbiotiske forhold nu udfordres af forskellige begivenheder, nu hvor de er blevet næsten voksne. Filmen følger pigerne over fire år, de meget definerende år for enhver.
Jeg fik lov at samtale med Malin Andersson, som er instruktør på filmen, efter den danske premiere, der fandt sted forleden i Grand Teatret i København. Hun fortalte, at hun havde mødt pigerne, da hun tilfældigvis havde været ude på deres skole for at holde et foredrag om identitet, og da lagt mærke til deres meget symbiotiske forhold. Da Malin selv er søster til tveæggede tvillinger og har andre tvillinger i familien, blev hun særligt interesseret i pigernes traumatiske historie, og fik lov at følge dem i forskellige tidsmæssige nedslag i deres liv.
Den historie, der fortælles, handler set med tvillingeøjne meget om frigørelsen fra den anden tvilling,om det stærke bånd, der kan være mellem tvillinger, om styrkeforhold der bølger frem og tilbage, og om to meget stærke piger. 

De er børn af politiske flygtninge fra Adserbajdsjan og kom til Sverige, fordi forældrene var politisk aktive. netop af samme årsag blev de to piger bortført i 10 måneder, da de kun var 9 år og misbrugt og mishandlet af forældrenes politiske modstandere. Deres tvillingeskab har hjulpet dem gennem den traumatiske oplevelse, men også mærket både dem og deres tvillingeskab for livet.
De har lovet hinanden evigt troskab, og at ingen skal bestemme over dem nogen sinde. Løftet hjælper især den ene med at komme igennem udfordringer i et tidligt ægteskab.
Foto Erik Schultz
Bemærk, at filmens danskecoproducer er den oskarnominerede Signe Byrge Sørensen fra Final Cut for Real


 

Ingen kommentarer: