mandag den 19. marts 2012

Tvillinger er knap så kriminelle som singlebørn

Endnu en fordel ved at være tvilling:
Risikoen for at blive dømt for en kriminel handling er 18 % lavere hos en tvilling, end blandt resten af befolkningen. Især vold er noget, tvillinger sjældent bliver dømt for - de har 21 % lavere risiko for at få en voldsdom.
Det viser en undersøgelse gennemført af Senter for forskning på ulikhet i helse ved Karolinska Institutet i Sverige. Resultatet er baseret på undersøgelser blandt alle tvillingepar, som er født i Sverige mellem 1973 og 1981 - i alt 13.400 tvillinger, som er vokset op sammen.
Det fortæller Tv2-nyhederne.
Tvillinger har mere empati
TV2 nyhderne har spurgt Det Danske Tvillingregister ved Syddansk Universitet, om der er en årsag til denne forskel på tvillinger og singlefødte.Registeret mener man, at de svenske tvillingers lavere kriminalitetsrate kan skyldes en høj grad af empati blandt tvillinger.
Dette ser man ogå tendens til i andre sammenhæng:
"Jeg tror, at det er et socialt fænomen,"siger Jacob Hjelmborg, lektor ved Det Danske Tvillingregister, til tv2.dk. "Tvillingerne har altid haft hinanden. Der er en tendens til, at de har en bedre social forståelse, fordi de har levet så tæt sammen. Andre undersøgelser viser, at tvillinger har en lavere skilsmisserate og sjældnere begår selvmord - noget tyder på, at de er lidt mere velfungerende socialt,"

Læs også det forrige blogindlæg for en anden tvillingeundersøgelse, som samme Center er kommet med.

Ingen kommentarer: