tirsdag den 24. august 2010

TIP: Mor til fire giver ro

Dette tip er indsendt til tvillingetips.dk af
Helle Hansen, Nuuk
--

Tvillinger som nr. tre og fire, fortvivl ej : De fleste tvillingehistorier kommer fra forældre, der fik tvillinger som de første børn, og det kan lyde som en hård opgave. Erfaring er imidlertid guld værd.
Allerede tidligt i graviditeten vil du nok kunne mærke, at der er noget der er anderledes, maven er større, du er mere træt ,og der er mere liv. Senere vil man kunne mærke ,at den ene tvilling vækker den anden inden i maven. Du vil også have erfaring fra dine tidligere graviditeter for hvor meget, eller lidt, du rent fysisk kan klare under graviditeten.
Der er ingen tvivl om, at der er meget arbejde med tvillinger, har du prøvet det før, er der imidlertid meget der ligger på rygraden. Faktisk tror jeg, man meget lettere kan nyde at have tvillinger, når man har erfaringen (og oftest alderen) med sig. Der er ingen panik over, `hvordan man gør´ , og du vil genkende alle udviklingstrinnene og se dem forstærket, når det foregår hos to på en gang.
I vores tilfælde havde vi to storebrødre på seks og ni år. De er utrolig glade for deres små brødre og er en god hjælp i hverdagen. Det er noget specielt at blive storebror (for ikke at tale om at blive store - store - storebror), især til tvillinger. Det giver vist lidt status i skolen at kunne vise to ens småbrødre frem. Til gengæld får de store også noget mere ansvar, for der ER brug for deres hjælp til at holde, bære og lege, og så er der en lillebror til hver.
Så læn dig tilbage (i de få stunder du kan det) og nyd den fantastiske intensitet, som tvillinger kan give og glæd dig over din erfaring.
_
Du kan også indsende tip til tvillingetips.dk
Copyright Tvillingetips.dk, citat ikke tilladt uden kildeangivelse

Ingen kommentarer: