torsdag den 12. august 2010

Ny tvillingebog på gaden


Det er en nydelse at bladre i Joans nye bog,
der har skiftet tegninger ud med fotos
og som har flere nyskrevne kapitler Tillykke med den.
Man skulle næsten tro, at tvillinge mor og forfatter Joan Tønder Grønning havde timet udgivelsen af den nyeste udgave af sin "Bogen om Tvillinger", for mere passende tidspunkt end nu kunne hun ikke finde til at udgive den reviderede og stærkt forbedrede udgave af håndbogen om tvillinger.
"Bogen om tvillinger 0-10 år - myter og virkelighed om graviditet, fødsel og tvillingeforholdet" har været undervejs i et par måneder, og mange har stået på venteliste. I dag er vi begyndt pakningen af de nye bøger til dem, der tålmodigt har ventet på udgivelsen.

Nyt
Bogen indeholder både fakta- og erfaringskapitler, men 2010-udgaven går endnu mere i dybden med tvillingers identitetsudvikling end tidligere. Fx giver tvillingepsykolog Lene Dam Pedersen, der er fast besvarer i tvilllinger.coms professionelle panel,  masser af differentierede råd om opdragelse og støtte til tvillinger, alt efter om de er enæggede, tveæggede af samme køn eller tveæggede af hvert sit køn.

Der er også nyt omkring 'dårlig samvittighed', hvorfor den især viser sig hos tvillingeforældre, og hvad man gør ved den. Psykologen giver også konkrete dagligdags råd - fx hvornår tvillinger bør have deres eget værelse – men også svar på mere alvorlige spørgsmål som fx ’hvordan’ og ’hvornår’ man fortæller tvillinger det, hvis de står i en særlig situation og fx har senfølger pga. en meget for tidlig fødsel, eller hvis en eller begge tvillinger har en kronisk sygdom.
Læs mere om bogen her:

Ingen kommentarer: