lørdag den 8. januar 2011

Tveæggede dreng/pige har en anden type opvækst end tvillinger af samme køn.

For ikke så lang tid siden anmeldte tvillingemoderen Lotte Kirkeby (mor til dreng/pige-tvllinger) bogen "Hidden twins" for sitet tvillinger.com. Bogen er skrevet af Olivia Lousada, der selv er søster til en tvillingebror.
Her er et par uddrag:
"Tveæggede tvillinger af hvert sit køn holder hurtigt op med at ligne tvillinger. En dreng og en pige vil ofte udvikle sig og vokse i forskelligt tempo, de vil søge venner af samme køn, som dem selv, og allerede i børnehaven vil mange forældre blive mødt med: ’Gud, jeg anede slet ikke, at de var tvillinger.’ Omverdenen – og også tit forældrene – vil derfor hurtigt begynde at opfatte dreng-pige-tvillinger som ganske almindelige søskende. "


"Tveæggede tvillinger af hvert sit køn er vokset op med at tænke i forskelle frem for ligheder, når det gjaldt deres tvilling, og dermed bliver deres situation nærmest omvendt af andre tvillingers. Ifølge Lousada skal tveæggede tvillinger af hvert sit køn nemlig tage deres tvillingeskab på sig, de skal lære at erkende, at de ligner hinanden, at de har en fælles historie, at de er et par – og dermed tage ejerskab over deres fællestræk – modsat fx enæggede tvillinger, der tit arbejder på at finde frem til en eller anden forskel på sig selv og den identiske anden."

Læs hele anmeldelsen her:


Ingen kommentarer: