lørdag den 26. januar 2013

Se dejlige billeder fra Kpr. Marys besøg i Odense

Det Danske Tvillingregister har nu lagt billederne fra dagen i Odense ud, så man kan se de mange tvillinger, i alle aldre.
Her er nok at fordybe sig i.
Klik her for at komme til oversigten.
Billederne er taget af Lars Skaaning, og jeg tillader mig at indsætte et enkelt her - resten kan du se hos Tvillingregisteret.


fredag den 11. januar 2013

Krpr.Marys program, når hun begynder som protektor for Tvillingregisteret


På to års fødselsdagen den 8. januar udsendet Syddansk Universitet, der huser det danske tvillingregister, denne meddelelse:

Kronprinsessen møder 150 par tvillinger på SDU


Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen deltager i Dansk og Australsk Tvillingregisters seminar på Syddansk Universitet den 15. januar 2013. Pressen er velkommen til at dække arrangementet, hvor også 150 fynske tvillingpar er inviteret.



H.K.H. Kronprinsessen har som ny protektor for Dansk og Australsk Tvillingregister sagt ja til at deltage i et tvillingseminar på Syddansk Universitet.

Til stede er også 150 par fynske tvillinger i alderen 18 til 90 år, der har det til fælles, at de i tidens løb har deltaget i et eller flere af Dansk Tvillingregisters mange forskningsprojekter.

Det er Kronprinsessens første officielle deltagelse som protektor for de to registre.

- Kronprinsessen er selv tvillingemor og har en tæt tilknytning til begge lande. Vi glæder os til at modtage hende og de øvrige gæster og fortælle nærmere om vores registre og vores forskning i tvillinger, siger professor Kaare Christensen, der er leder af Dansk Tvillingregister på Syddansk Universitet.

Forskning i tvillinger

Dansk og Australsk Tvillingregister forsker i ligheder og forskelle mellem enæggede og toæggede tvillinger. Det sker for at blive klogere på betydningen af arv og miljø for menneskers liv og helbred. Ved at følge og sammenligne tvillinger kan man eksempelvis få viden om, hvilke sygdomme og andre faktorer, der er enten overvejende arvelige eller miljøbestemte.

Ved seminaret er der oplæg ved først professor Kaare Christensen og dernæst lederen af Australsk Tvillingregister, professor John Hopper. Herefter er der reception for deltagerne.

Arrangementet foregår tirsdag den 15. januar kl. 13-15 på Campusvej 55 i Odense i universitetets auditorium U45.


Dekan Ole Skøtt fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet byder velkommen.

Oplæg ved Kaare Christensen, leder af Dansk Tvillingregister.  Kaare Christensen taler om danske tvillinger og deres betydning for forskningen

Oplæg ved John Hopper, leder af Australsk Tvillingregister. John Hopper taler om Australsk Tvillingregisters historie og forskning

onsdag den 9. januar 2013

300 tvillinger møder Mary på SDU

Kronprinsesse Mary debuterer officielt som protektor for tvillingregistrene den 15. januar på Syddansk Universitet. Her deltager kronprinsessen i et seminar, som de to tvillingeregistre i hhv Australien og Danmark arrangerer.
Også 150 par tvillinger er inviteret til seminaret, hvor de og kronprinsessen kan høre udvalgte forskningsresultater og historier fra begge registre.
De fynske tvillingepar har alle det til fælles, at de på et eller andet tidspunkt har deltaget i et eller flere af Dansk Tvillingeregisters mange forskningsprojekter, skriver fyns.dk

tirsdag den 8. januar 2013

Kronprinsessen er blevet protektor for Tvillingeregisteret

Kronprinsesse Mary har sagt ja til at være protektor for Dansk Tvillingregister, som hører under Syddansk Universitet. og som om det ikke er nok, har hun også sagt ja til at være  protektor for det australske Tvillingregister.
Mary debuterer officielt som protektor for tvillingregistrene den 15. januar 2013 på Syddansk Universitet, skriver Fyns.dk
Her deltager kronprinsessen i et seminar, som de to tvillingregistre arrangerer.

- Hun er den ideelle protektor for os, siger lederen af Dansk Tvillingregister, professor Kaare Christensen til Fyns.dk. -Kronprinsessen er selv tvillingemor og har en tæt forbindelse til begge lande. Vi er meget stolte af, at hun har sagt ja til opgaven. Det er en stor anerkendelse af vores forskning og dens betydning for tvillinger og tvillingefamilier, siger professoren.

Det danske og det australske register forsker på hver sin side af kloden i tvillinger for at undersøge, hvilken indflydelse arv og miljø har på vores liv og helbred.
Registrene henvendt sig til kronprinsessen i anledning af, at hun sidste år blev mor til tvillingerne prinsesse Josephine og prins Vincent.
Dansk Tvillingregister er med sine snart 60 års forskning verdens ældste landsdækkende tvillingregister og blandt de mest komplette. Registret rummer data fra over 170.000 tvillinger og omfatter næsten alle tvillinger født i Danmark siden 1870.
Australsk Tvillingregister er fra 1981 og er også et af de helt store tvillingregistre i verden med data fra 66.000 tvillinger.