torsdag den 30. december 2010

Efterlysning: Enæggede piger 10-15 år til reklamefilm i januar

Casteren Gro Therp søger enæggede pige tvillinger, i alderen 10-15 år, til reklamefilm for McDonalds:

Jeg caster d. 3. 4. & 5. januar 2011 hos ArtCast, Flæsketorvet 13, 1711 Kbh. V.
Send foto til gro@artcast.dk  eller ring for yderligere information på 27127082.

Optagelser d. 18. 19. eller 20. januar. Kun en af dagene.
Løn 4000,- pr. person.

Gro Therp
Casting director - ArtCast
Flæsketorvet 13, Kødbyen
1711 Kbh. V

fredag den 24. december 2010

Vil du anmlde bøger om eller med tvillinger?


Vi får på http://www.tvillinger.com/ jævnligt tvillingebøger til anmeldelse.

Vil du være anmelder af nedenstående bøger, så skriv til info@tvillinger.com  og angiv hvilken bog, du gerne vil anmelde.

Den ene er en fiktionsbog, den anden er en børnebog for lidt større børn.

Du vil modtage bogen med posten, får 14 dage til at anmelde den, og skal følge en skabelon til anmeldelse. Vi er særligt interesserede i vurderinger af bøgerne set ud fra et tvillingeperspektiv.

Den første bog er Diana Evans bog
om to enæggede piger i London.
Titlen er ’26a’.

Den anden bog er billedbørnebogen Garmanns Hemmelighed om en dreng, der bliver forelsket i en enægget pige. Der er to bøger i serien, som vi har fået til anmeldelse.


torsdag den 23. december 2010

Anmeldelse af ny bog: Spejlvendte tvillinger

Ny bog: Spejlvendte tvillinger



Den amerikanske forfatter Audrey Niffenegger har skrevet en spændende roman om de unge enæggede tvillinger Julia og Valentina. Pigerne rejser fra USA til London, da de arver deres ukendte mosters lejlighed med udsigt til kirkegården Highgate, hvor de både møder engelske gentlemen og gengangere, død og kærlighed.


Julia og Valentina er imidlertid mere end blot enæggede tvillinger. De er spejlvendte. Hvor Julia er, som folk er flest, med hjertet til venstre og leveren til højre, er det lige omvendt med Valentina. Tvillingerne er kun i fase i selskab med hinanden, og de lever deres liv, som alle myterne om enæggede tvillinger foreskriver: De går i ens tøj, læser hinandens tanker, deler seng, sorger og kærester og er med deres lyserøde hættetrøjer, kridhvide hår, gamacher og sneakers den legemliggjorte symbiose.


Beskrivelsen af forholdet mellem tvillingerne er på en gang klichefyldt og hjerteskærende. Niffenegger bekræfter alle myterne om enæggede tvillinger og derfor bliver fortællingen sine steder en smule unuanceret og forudsigelig. Men det rokker ikke ved, at man bliver voldsomt berørt af at læse om tvillingernes indbyrdes forhold, der på én gang er fantastisk stærkt og samtidig grænsende til det symbiotisk syge og usunde: Man føler med underhunden Valentina og hendes insisteren på at gøre sig fri af den stærke og dominerende Julia og skabe sig en selvstændig identitet – ikke mindst da hun forelsker sig i underboen Robert, moster Elspeths efterladte kæreste, hvilket absolut ikke er en del af søster Julias plan.


Audrey Niffenegger: På den anden side, oversat af Julie Top Nørgård, 432 sider, 299,95 kroner, Lindhardt og Ringhof.


Anmeldt af Lotte Kirkeby, tvillingemor og journalist



tirsdag den 14. december 2010

DR søger tvillingepar + nybagte tvillingeforældre til Aftenshowet på mandag!

DR søger tvillingepar + nybagte tvillingeforældre til Aftenshowet på mandag ( den 20. december 2010)
I vores første halvdel, der om mandagen handler om sundhed, lægevidenskab og psykologi, mangler vi to-tre voksne enæggede tvillingepar, der har levet sammen på godt og ondt, og som har lyst til at fortælle om det.
Vores lægepanel vil give svar på nogle af de videnskabelige spørgsmål om det at være/blive tvilling, og derfor vil vi derudover gerne høre fra jer, om hvordan det så rent faktisk er at have levet som tvilling. Fordele/ulemper, gode og dårlige oplevelser, osv.
Udover det, vil vi rigtig gerne også have besøg af et par, der er blevet forældre til tvillinger for nylig (så nyligt som muligt!) som kan give et svar på de første tanker, man får, når man får at vide, det er to børn, der er i vente - og hvordan det så er, at de endelig er landet.
Det hele løber af stablen d. 20 december fra 17.30-18.30 i vores studie i Nyhavn, og I får selvfølgelig jeres rejseudgifter refunderet.

Vi glæder os til at se jer!
Ring eller skriv (gerne hurtigst muligt) til:
Emilie Faber, journalist på Aftenshowet, DR
Tlf.: 2854 0588 eller emfa@dr.dk

mandag den 13. december 2010

Stjerner og tvillinger – på jorden


Flere danske kendisser har de seneste måneder fået tvillinger, således Maibritt Saerens, skuespiller, der fik en dreng og en pige, og Bettina Aller, eventyrer, der fik to drenge.
De føjer sig til en længere række af stjerner, der har fået tvillinger i år, blandt andre den canadiske sanger Celine Dion, der skulle have haft trillinger, men mistede den ene trilling i graviditeten og nedkom med to drenge.

Valerie Plame portrætteres i filmen Fair Game af Naomi Watts
 Blandt meget omtalte tvillingeforældre i disse dage er amerikanske Valerie Plame, filmaktuel spion, der nu har voksne tvillinger. Mariah Carey er på vej til marts 2011, og Anders Fogs søn og svigerdatter venter også tvillinger.

Andre skuespillere, som har små tvillinger: Jennifer Lopez, Julia Roberts, Angelina Jolie og Brad Pitt, Marcia Cross (Bree fra Desperate Housewives) og Sarah Jessica Parker (Sex and the city).

søndag den 12. december 2010

Stjerner og tvillinger – på himlen


Forskere har for nylig opdaget, at en stjerne bliver født på samme måde som identiske tvillinger -
I hvert fald ligner deres deling hinanden: Hvor identiske tvillinger stammer fra et enkelt æg, der på første til fjortende dag efter undfangelsen deler sig, gælder det samme for binære stjerner, også kaldet dobbeltstjerner, der udklækkes fra blot en enkelt sky af støv.

Kilde: Twin research and human genetics

lørdag den 11. december 2010

Grundlæg de gode rutiner tidligt

Dette tip er indsendt til http://www.tvillingetips.dk/
af Elisabeth Linton , Frederiksberg.
--
Det som hjälpte oss allra mest ,när vi hade små tvillingar, var rutiner.
De sov (samtidigt!) sin förmiddags lur kl 9, middags lur kl 13, eftermiddags lur kl 15.30.
Och så i säng igen kl 19. (tider från boken "Healthy sleep habits - happy child")
Detta körde vi in från och med ,att de var 3-4 månader, och utan det tror jag inte, att vi hade överlevt.
De var trygga i sina sovrutiner, kunde somna var som helst (vi hade lätt med dem på middagar eller fester, de somnade i värdparets sovrum och sov gott), och vi kunde dessutom planera vår dag efter sovtiderna.
Det skall erkännas, det var en kamp en vecka eller två för att komma dit, men eftersom vi båda har oregelbundna arbetstider och visste, att vi måste kunna natta dem själva, så gick det inte att vagga eller amma till sömns - de skulle somna i sina sängar. När de väl kunde det så var det fantastiskt!
-
Du kan også indsende dit tip på http://www.tvillingetips.dk/

fredag den 10. december 2010

Rekordhøj tvillingerate i Bulgarsk landsby – er det vandet?

6,7 procent er tvillingeraten i den bulgarske landsby Rudnik, mens den gennemsnitlige rate på landsplan blot er 1,5 procent!
Indbyggerne i byen hævder, at alle tvillingerne er undfanget ad naturlig vej, og de seneste fem år har man arrangeret en festival for at fejre de mange tvillinger, der hovedsagelig er tveæggede.
En bulgarsk genetiker mener, at den hyppige fremkomst afspejler den arvelighed, der også er forbundet med at få tvillinger, mens en bulgarsk gynækolog peger på, at det snarere skyldes vandet og jorden i landsbyen, der kunne tænkes at indeholde stoffer, der bevirker, at byens kvinder løsner flere æg ad gangen.

Kilde: Twin research and human genetics

torsdag den 9. december 2010

Færre børn og bryllupper hos kvinden i M/K tvillingepar

Færre børn og bryllupper hos kvinden i M/K tvillingepar


En nyligt offentliggjort undersøgelse viser, at voksne kvindelige tvillinger, der har en mandlig tvilling, får 25 procent færre børn end kvindelige tvillinger, der har en kvindelig tvilling. Sidstnævnte har desuden større chance for at blive gift. Som en mulig forklaring nævner forskerne den tidlige påvirkning af testosteron, som tvillingepigerne allerede i fostertilværelsen bliver udsat for fra deres tvillingebror.

Kilde: Twin research and human genetics

onsdag den 8. december 2010

Sidste chance for gode råd til Kronprinsparret – deadline 22. december

Sidste chance for gode råd til Kronprinsparret – deadline 22. december


Du kan akkurat nå at skrive dine råd til kronprinsparret til bogen ’Tvillingetips – fra tvillingeforældre til tvillingeforældre’, som overrækkes i særudgave til Kronprinsparret, når fødslen er overstået. Deadline er 22. december. Indsamlingen af tips fortsætter, men hvis du vil have dit råd med til Kronprinsparret, skal det være inden jul.

Bidrag med dine bedste tips på http://www.tvillingetips.dk/



tirsdag den 7. december 2010

Blodprøve i graviditeten finder ufødte tvillinger med kromosomfejl


12 pct. flere tilfælde  af Down’s syndrom opspores i tvillingegraviditeter, hvis de får sammen undersøgelse som gravide med et foster, skriver Dagens Medicin.

Opsporing af fostre med kromosomafvigelser - blandt andre Down´s syndrom - kan forbedres hos gravide, der venter tvillinger, hvis dobbelt-testen medregnes, ligesom den rutemæssigt bliver det hos gravide med ét foster. Det viser et dansk-britisk forskningsresultat.

Undersøgelsen for kromosomafvigelser hos tvillingegravide har hidtil været begrænset til udelukkende at bruge nakkefoldstykkelse ved ultralydsscanning ved risikoberegningen.

Men en undersøgelse udført på Århus Universitetshospital, Skejby, i samarbejde med et hold forskere fra England, viser, at 12 pct. flere tilfælde af Down’s syndrom i tvillingegraviditeter kan opdages, hvis resultaterne fra en blodprøve indregnes i risikoberegningen.

Læs hele historien her